ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві планують відкрити 264 пункти прокату з 2 тис. велосипедів

Орієнтовна вартість реалізації проекту - близько 33 млн гривень.

У Києві планують відкрити 264 пункти прокату з 2 тис. велосипедів
Фото: kievcity.gov.ua

Влада Києва обрала інвестора для створення мережі громадських прокатів велосипедів "Bike-sharing" - ним стало Товариство з обмеженою відповідальністю nextbike.kyiv.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Переможець інвестконкурсу зобов'язується створити мережу з 264 пунктів прокату з 2000 велосипедами. Пункти прокату велосипедів повинні бути розташовані в десяти районах столиці. Орієнтовна вартість реалізації проекту створення мережі «Bike sharing» становить близько 33 млн гривень", - розповів Микола Поворозник.

За умовами конкурсу, велосипед повинен бути обладнаний смарт-замком, який блокує механізм і не дає можливості пересуватися без здійснення оплати, запобігаючи при цьому крадіжці; програмним забезпеченням, яке дозволяє оплачувати послугу прокату і розблокувати смарт-замок велосипеда і GPS-трекером, який відстежує точне місцезнаходження велосипеда.

"Розміщення велосипедів буде вже стандартним для киян і гостей столиці - нанесення синьої розмітки на асфальті. Створення додаткових конструкцій не знадобиться", - зазначив Поворозник і нагадав, що зараз у столиці 32 локації, на яких є 200 велосипедів.

"Цей сервіс популярний серед киян і гостей міста. Наприклад, за минулий рік ним скористалися 9284 рази. Загалом користувачі завдяки сервісу минулого року проїхали на велосипеді майже 35 тис. км. Кількість реєстрацій з минулого року збільшилася від 18 642 до 25 500 осіб. Від 9 квітня 2019-го сервісом скористалися понад 6 тис. разів", - додав перший заступник голови КМДА.

Сервіс "Bike sharing" від NextBike стартував в Україні в серпні 2018 року. Він дозволяє взяти в оренду велосипед, користуючись мобільним додатком.

Нагадаємо, 14 червня біля Адміністрації президента в Києві компанія NextBike Ukraine відкрила міський велопрокат. Цей проект працює вже більш ніж у 200 містах 25 країн світу, а в Україні з'явився у серпні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram