ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні розпочалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади

Віднині абітурієнти можуть подавати заяви на конкурсний відбір до університетів.

В Україні розпочалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади
Фото: facebook/Могилянка чекає на тебе

Сьогодні в Україні розпочинається вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів відкрилася на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/, повідомляє Єдина державна електронна база з питань освіти.

"Реєстрація особистих електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 1 липня 2019", - сказано в повідомленні. Для реєстрації електронного кабінету потрібно, крім логіну і паролю, ввести номер сертифіката ЗНО, ПІН-код і рік отримання сертифіката. А також серію, номер і середній бал документа про повну загальну середню освіту.

Електронні кабінети абітурієнтів, створені в минулі роки, видалено, для вступу у 2019 році електронний кабінет потрібно створювати заново. Вступники повинні самостійно підрахувати середній бал атестата за 12-бальною шкалою. Для цього на сайті ЄДЕБО доступний калькулятор середнього бала.

Нагадаємо, минулого тижня були опубліковані результати зовнішнього оцінювання випускників. Тепер школярі, які бажають вступити до вищого навчального закладу, можуть подати електронну заяву на конкурсний відбір до обраного вишу. Наприкінці липня будуть опубліковані списки зарахованих студентів за результатами зовнішнього оцінювання, після чого абітурієнти можуть подавати заяви на контрактну форму навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram