ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна і Білорусь підписали програму співробітництва у сфері спорту

Україні цікавий досвід Білорусі в боротьбі з допінгом і корупцією в спорті.

Україна і Білорусь підписали програму співробітництва у сфері спорту
Фото: zn.ua

27 червня в Мінську міністр молоді та спорту України Ігор Жданов і міністр спорту і туризму Білорусі Сергій Ковальчук підписали Програму співробітництва між двома міністерствами у сфері фізичної культури і спорту. Про це повідомляє прес-центр Кабміну.

Під час підписання документа також був посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Мета програми - розвиток взаємовигідного співробітництва у сфері фізкультури і спорту, створення системи підготовки спортсменів високого класу в міжнародних спортивних заходах і використання спортивних споруд.

«Міністерство молоді та спорту України зацікавлене у співпраці з білоруськими колегами в питанні співпраці у сфері фізичної культури і спорту, обміну досвідом щодо реформування галузі. Зокрема, поглиблено вивчити білоруський досвід розвитку інфраструктури фізичної культури і спорту, співпраці з федераціями. Нам також цікавий досвід Республіки Білорусь у боротьбі з допінгом, корупцією в спорті, іншими загрозами для спорту», - підкреслив Ігор Жданов під час підписання документа.

Також міністр подякував Сергію Ковальчуку за запрошення відвідати Білорусь і взяти участь в заходах ІІ Європейських ігор 2019: «Бажаю міністру і його команді успіхів у проведенні цих важливих і відповідальних для європейських держав змагань, а спортсменам наших країн - високих результатів».

Нагадаємо, в Мінську 30 червня завершилися змагання в рамках II Європейських ігор. Збірна України посіла на них третє місце в медальному заліку. На рахунку українців 51 медаль: 16 золотих, 17 срібних і 18 бронзових.

Наступні Європейські ігри через чотири роки відбудуться в Кракові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram