ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу сили ООС не зазнали втрат на Донбасі

Бойовики вчинили 23 обстріли.

За минулу добу сили ООС не зазнали втрат на Донбасі
Фото: Макс Левин

У неділю, 30 червня, озброєні формування Російської Федерації на Донбасі 23 рази порушили режим припинення вогню. У 12 випадках бойовики застосовували заборонені міномети калібру 120 і 82 мм, а також артилерійські системи калібру 122 мм. Про це повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил на своїй сторінці у фейсбуці.

Утрат серед українських військових немає.

Противник також відкривав вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 19 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил - поблизу Мар'їнки, Лебединського, Широкиного, Опитного, Павлополя, Авдіївки, Талаківки, Пісок, Троїцького, Новотроїцького, Водяного, Красногорівки і Верхньоторецького.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 4 рази: поблизу Луганського, Новолуганського й Новотошківського.

На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостями. За даними розвідки, один бойовик був убитий і ще один поранений.

Від опівночі 1 липня зафіксовано два обстріли: поблизу населеного пункту Новоолександрівка - з мінометів калібру 120 мм, і в районі населеного пункту Новолуганське - з мінометів калібру 82 мм. Інформації про втрати української армії немає.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про завершення розведення сил у районі Станиці Луганської.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram