ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил біля Станиці Луганської повинна підтвердити місія ОБСЄ, - Кучма

Остаточний висновок місія представить найближчим часом.

Розведення сил біля Станиці Луганської повинна підтвердити місія ОБСЄ, - Кучма
Фото: lg.vgorode.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ найближчим часом проведе верифікацію відведення військових з району "Станиця Луганська" з обох сторін і представить остаточний висновок. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю повідомив представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма

"За нашими попередніми даними, війська з російської сторони були відведені. Однак, СММ ОБСЄ повинна підтвердити цей факт", - сказав він.

26 червня штаб операції Об'єднаних сил повідомив, що біля КПВВ "Станиця Луганська" відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом ОБСЄ. За відведенням військ також спостерігав особисто командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський.

27 червня прес-центр операції Об'єднаних сил повідомив, що в районі Станиці Луганської противник завершив перший етап відведення своїх сил і відійшов від пішохідного моста, відповідно до мирного плану і реалізації Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року.

Нагадаємо, восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського 7 жовтня 2016 року. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, зіславшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці постійно зривалося і почалося тільки 26 червня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram