ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку дня на Донбасі сталося 11 обстрілів, поранено військового

Біля Новолуганського бойовики застосували артилерію.

Від початку дня на Донбасі сталося 11 обстрілів, поранено військового
Фото: facebook.com/ato.news

Від початку дня в зоні бойових дій на Донбасі сталося 11 обстрілів. Один військовий був поранений.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Обстріли були біля Гранітного (міномети калібру 120 мм), Опитного (гранатомети), Зайцевого (міномети калібру 82 мм), Залізного (ПТУР), Новолуганського (артилерія калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм), Майорська (міномети калібру 120 мм, гранатомети, ПТУР, озброєння БМП, кулемети, стрілецька зброя).

У штабі ООС також повідомили, що на Україну намагаються повісити обстріл села Пікузи на Донбасі, який стався 26 червня, хоча українські військові до нього не причетні.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ опублікована інформація про факт обстрілу будинків у Пікузах на непідконтрольній уряду України території. 26 червня спостерігачі прибули на місце події, де у дворі Будинку культури зафіксували чотири величезні вирви. Крім того, осколками була посічена стіна цієї ж двоповерхової будівлі. На думку представників Місії, вирви утворилися в результаті розриву мінометних мін 82 мм калібру, нібито випущених із західного напрямку. На вулиці Ахматової, 37, у дворі, співробітники патруля виявили запальник і хвостовик реактивної гранати. Від ударної хвилі в нежилому будинку були пошкоджені вікна й віконниці. За словами місцевих жителів, обстріл стався вранці 26 червня", - йдеться в заяві військових.

"На підставі даних української сторони СЦКК, вогнева активність підрозділів ЗС України та збройних формувань РФ у районі населеного пункту Пікузи вказує на те, що 26 червня противник двічі відкривав вогонь, а саме о 17:40 і 18:25. Українські підрозділи вогню у відповідь не відкривали... З огляду на зазначені тимчасові показники, причетність українських армійців до цього інциденту не підтверджується", - заявили в ООС.

"Провокаційні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації спрямовано виключно на дискредитацію підрозділів Об'єднаних сил в очах мирного населення", - наголошується в повідомленні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram