ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільненого з полону бойовиків Великого співробітники СБУ вночі відвезли на допит

Після допиту його відпустили.

Дмитро Великий, якого напередодні звільнили з полону бойовиків і який перебуває в розшуку за дезертирство, відвезли на допит співробітники СБУ. Про це він повідомив у коментарі телеканалу 112 Україна, виходячи з відділення поліції в Павлограді Дніпропетровської області.

За його словами, вночі до нього в будинок, де він живе з батьками, прийшли співробітники Служби безпеки України.

"Вчора хвилин 15 побув з батьками, прибігли люди з автоматами, перестрибнули через паркан. Я просто відразу не знав, батька збили з ніг. Я сказав, що не втечу і щоб мені хоча б дали одягнутися, але не дали. Показали посвідчення, що вони співробітники СБУ", - заявив Великий.

Він розповів, що йому нічого не сказали і повезли в СБУ, протримавши там до 4 ранку.

"Були ще якісь оператори, ще вони познімали. Було смішно, тому що було кілька дублів ... Я нікуди не ховався і говорив, що хочу поспілкуватися з нашими структурами, тому що у мене є інформація про хлопців, які там перебувають", - заявив Великий.

Після СБУ Великого відвезли у військову прокуратуру і звідти відвезли у відділення поліції в Павлоград. Великий зазначив, що відмовлявся відповідати на питання без адвоката, а до нього додзвонитися не могли.

Нагадаємо, 28 червня бойовики "ДНР" і "ЛНР" звільнили чотирьох полонених українців. Їх передали Віктору Медведчуку.

Імена звільнених - Яків Веремейчик, 1986 р.н.; Едуард Міхєєв, 1964 р.н.; Максим Горяїнов, 1984 р.н.; Дмитро Великий, 1988 р.н.

Горяїнов потрапив у полон недавно - в травні 2019 року. Він був у числі восьми солдатів, які заїхали на окуповану територію в районі Новотроїцького.

Нагадаємо, останній великий обмін полоненими на Донбасі відбувся в грудні минулого року. Україна тоді віддала 233 людини і отримала 73. При цьому зазначалося, що звільнення полонених не завершено і процес повинен бути продовжений, але переговори зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram