ГоловнаСуспільствоЖиття

З телеканалу ZIK звільнився ведучий Остап Дроздов

У середині червня канал купив соратник Медведчука Тарас Козак.

З телеканалу ZIK звільнився ведучий Остап Дроздов
Фото: Детектор медіа

З телеканалу ZIK, який недавно перейшов у власність соратника Віктора Медведчука - Тараса Козака, звільнився ведучий і автор програм Остап Дроздов. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Новий власник гарантував мені повну незалежність і недоторканний острівець. Запрошуй кого хочеш, критикуй кого хочеш, бери теми, які хочеш, ніхто взагалі не буде втручатися. По суті умови навіть кращі, ніж були. Я дякую йому за цю пропозицію. Однак не можу . Не буду ... я міг би залишитися в своїй недоторканній автономії. Але я не хочу бути причетним до медіа-Чорнобиля. Його не видно, але він буде фонити не менш як 25 років. Я прощаюся з аудиторією ZIKа", - написав Дроздов.

За його словами, рішення йти з каналу він оголосив тільки зараз, оскільки Тарас Козак попросив його не робити публічних заяв до їх зустрічі.

"За ці два тижні новий менеджмент вбив телеканал ZIK. Він повністю розвернутий від своєї аудиторії. Телеканал за лічені дні став по суті партійним. Безлімітно зайшли такі токсичні фігури, як Шуфрич, Рабінович, Ківа і весь пул спікерів ОПЗаЖиття", - висловився Дроздов.

Дроздов був автором і ведучим програми "Прямим текстом", яка виходила на телеканалі ZIK з часу його заснування в 2010 році. З 2016 року на ZIK почало виходити його хард-ток-шоу "DROZDOV".

Раніше про своє звільнення повідомили Вахтанг Кіпіані, Роман Недзельський, Ольга Мовчан, Сергій Рахманін, Тетяна Даниленко, а також головний редактор сайту Тетяна Вергелес і гендиректор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Заяви на звільнення подали більшість працівників каналу.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що ZIK перейшов під контроль соратника Медведчука Тараса Козака. Козак довгий час працював в податкових органах. У 2005-2010 роках був заступником голови Державної митної служби. Потім пішов у політику, і в 2014-му обрався до парламенту від "Опозиційного блоку". Зараз він балотується в першій десятці "Опозиційної платформи "За життя".

Раніше ZIK належав родині львівського бізнесмена Петра Димінського, який ховається за кордоном у зв'язку з загрозою кримінального переслідування за ДТП зі смертельними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram