ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб заговорив про демілітаризацію навколо Маріуполя, заявлену в 2015 році

Генштаб заговорив про демілітаризацію навколо Маріуполя, заявлену в 2015 році
Фото: Владислав Мусиенко

Заступник командувача ООС генерал-майор Богдан Бондар розповів про демілітаризовану зону в районі Маріуполя і про організацію контролю на ділянках кордону з Росією, тимчасово непідконтрольних Україні. Про це Бондар розповів у коментарі фонду "Повернись живим".

Бондар повідомив, що в Мінську було досягнуто домовленості про створення вільного від важкого озброєння і техніки району.

"Це - південь, напрямок Маріуполя. На тій території, яку тимчасово не контролює Україна. І ця територія обмежена чотирма населеними пунктами, серед яких Новоазовськ. Демілітаризація може стосуватися наразі тільки цього району", - сказав Бондар.

Очікуємо, що в цій зоні цілодобово працюватимуть патрулі СММ ОБСЄ, щоб не допустити переміщення зброї та боєприпасів з території Росії в окремі райони Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, 26 червня Збройні сили України почали перший етап відведення підрозділів біля Станиці Луганської.

Про демілітаризовану зону на Донбасі почали говорити ще в 2015 році. Цей статус означає виведення з районів важкого озброєння, включаючи бронетехніку, танки, міномети, гармати. У 30-кілометровій зоні може бути збережено українську військову присутність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram