ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох з п'яти обвинувачених у справі про вбивство журналіста Сергієнка відпустили під домашній арешт

Двох з п'яти обвинувачених у справі про вбивство журналіста Сергієнка відпустили під домашній арешт
Василь Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Городищенський районний суд Черкас змінив запобіжний захід обвинувачених у справі про вбивстві Героя України, журналіста і активіста Василя Сергієнка.

Віктора Горбенка та Романа Недибалюка суд відпустив під домашній арешт.

Про це повідомила журналіст Ольга Худецька з посиланням на інформацію адвокатської дорадчої групи.

"Двох з п'яти обвинувачених у виконанні вбивства Василя Сергієнка, Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, щойно відпустив під домашній арешт Городищенський районний суд Черкас", - написала вона у фейсбуці, додавши, що активісти збираються блокувати суд.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року журналіста та активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли закатованим на смерть у лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко займався розслідуванням земельних махінацій, які вивели його на нинішнього нардепа Геннадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова та Валентина Завражина. Всі вони, за даними слідства, входили в злочинне угрупування з двох підрозділів, один з яких повинен був викрасти Сергієнка, а другий - вбити і закопати в лісі.

Влітку 2018 року суд залишив на волі Завражина, всупереч важким звинуваченням, висунутим проти нього.

У березні 2018 року в США затримали Андрія Іносова, ще одного підозрюваного в організації викрадення і передавання вбивцям журналіста Василя Сергієнка. Досі не встановлене ім'я замовника викрадення та вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram