ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР оголосило підозру охоронцеві супермаркету за вбивство відвідувача

Під час бійки відвідувач ударив охоронця ножем і намагався втекти.

ДБР оголосило підозру охоронцеві супермаркету за вбивство відвідувача
Харьковский супермаркет "Рост"
Фото: rost.kharkov.ua

Слідчі Полтавського територіального управління Держбюро розслідувань повідомили про підозру в умисному вбивстві охоронця супермаркету, який застрелив відвідувача. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Підозрюваний - співробітник взводу охорони громадської безпеки Управління поліції охорони в Харківській області.

Трагедія сталася 5 грудня 2018 року в супермаркеті "Рост". Один з відвідувачів магазину відмовлявся оплачувати товар. Охорона завела чоловіка в підсобне приміщення до приїзду поліції, проте в підсобці виникла бійка. Відвідувач завдав охоронцеві кількох ударів ножем і втік.

Під час погоні охоронець двічі вистрілив у відвідувача і поранив його. Тієї ж ночі потерпілий помер у лікарні. Охоронцеві теж знадобилася допомога медиків, він переніс операцію.

У ДБР зазначають, що співробітника поліції обґрунтовано підозрюють в умисному вбивстві з перевищенням заходів, необхідних для затримання злочинця згідно зі ст. 118 Кримінального кодексу України. А також у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні правоохоронцем дій, що виходять за межі його прав або повноважень із застосуванням насильства згідно з ч. 2. ст. 365 Кримінального кодексу України.

Якщо провину співробітника поліції охорони доведуть, то йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram