ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував без права застави чоловіка, який жорстоко вбив 9-річного хлопчика в Києві

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Суд заарештував без права застави чоловіка, який жорстоко вбив 9-річного хлопчика в Києві
kyiv.gp.gov.ua

Дарницький районний суд Києва заарештував без права внесення застави чоловіка, який жорстоко вбив 9-річну дитину.

Про це повідомляє сайт столичної прокуратури.

"Сьогодні, 24 червня, відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу 30-річному чоловікові, який увечері 22 червня заманив до озера Вирлиця 9-річного хлопчика (пасинка свого брата) і з метою помсти родичу вбив малолітню дитину... Прийшовши на берег озера, чоловік підійшов до хлопчика ззаду і почав завдавати численних хаотичних ударів ножем у ділянку шиї, спини і тулуба (близько 30 ударів). Після чого молотком, який він заздалегідь підготував, зловмисник завдав дитині кількох ударів у ділянку голови. У зв'язку з отриманими травмами хлопчик загинув на місці. Щоб приховати сліди злочину, вбивця прив'язав до ніг жертви камінь і затягнув тіло у воду", - йдеться в повідомленні.

Чоловікові оголошено підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого п.2 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини). Прокурор просив суд застосувати до підозрюваного найсуворішу міру запобіжного заходу, а саме - утримання під вартою без альтернативи застави.

"Суд, заслухавши доводи сторін і врахувавши тяжкість скоєного злочину, задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб, без альтернативи", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Затриманому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 9-річний Захар Черевко вийшов з дому ввечері 22 червня і зник. Його тіло з ознаками насильницької смерті знайшли в озері Вирлиця наступного дня.

24 червня поліція затримала підозрюваного в убивстві дитини. Ним виявився родич загиблого хлопчика - дядько хлопчика, брат його вітчима - 1989 року народження, який жив окремо. Чоловік розповів, що вбив дитину "через образу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram