ГоловнаСуспільствоПодії

У Добропіллі згорів амфітеатр у сквері-переможці конкурсу архітектури та урбаністики

Активісти вже шукають кошти на реконструкцію амфітеатру.

У Добропіллі в Донецькій області згорів дерев'яний амфітеатр у «Сквері 21» на вул. Фестивальній, який переміг у всеукраїнському конкурсі архітектури та урбаністики. Про це повідомляють на сайті «Донецькі новини».

Фото: Сквер 21ФБ

Пожежа сталася сьогодні вночі. О 00:25 її локалізували і о 1:05 ліквідували. Причину виникнення пожежі ще встановлюють.

Фото: Сквер 21ФБ

На фейсбуці скверу активісти вже висловили готовність відновлювати амфітеатр. «Є пропозиція зібрати гроші на матеріали через Спільнокошт. Це може стати приводом для справжнього єднання громади. Треба відновлювати репутацію міста!» - йдеться в повідомленні.

Фото: Сквер 21ФБ

Тиждень тому цей сквер зайняв третє місце в номінації «Урбаністичний простір і ландшафт» на конкурсі Ukrainian Urban Awards.

Фото: Сквер 21ФБ

Над створенням проекту працювала команда «Місто-сад», команда UCBI - Українська ініціатива зміцнення суспільної довіри, місцеві жителі і представники органів влади. «Ми вклали душу в цей клаптик землі на Сході», - наголосила очільниця команди «Місто-сад» Женя Кулеба на фейсбуці. Вона ткже зазначила, що дуже засмучена фактом пожежі і не виключає, що це міг бути підпал.

У сквері проходили виставки, кінопокази, зустрічі місцевих жителів.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Запоріжжі підрядники компанії "Ленд дивелопмент" під наглядом "тітушок» знищили сквер Яланського, спилявши 500 дерев.

Ділянка під сквером є в довгостроковій оренді у фірми "Ленд дивелопмент", що належить депутатові міськради Володимиру Кальцеву. Він заявляв про намір побудувати на місці скверу торговий центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram