ГоловнаСуспільствоЖиття

Постачальнику обладнання для Охматдиту оголосили підозру в розкраданні 1,6 млн гривень

Чиновник завищив вартість томографа.

Постачальнику обладнання для Охматдиту оголосили підозру в розкраданні 1,6 млн гривень
Фото: uacrisis.org

Генеральна прокуратура України оголосила підозру одному з постачальників устаткування для лікарні "Охматдит" у Києві. Постачальника підозрюють у привласненні 1,6 млн гривень, повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Підозрюваний чиновник представляє в Україні одного з європейських виробників медобладнання. За версією слідства, він заволодів коштами місцевого бюджету Києва шляхом завищення граничної надбавки на магнітно-резонансний томограф, постачання якого здійснювалося в рамках проведення тендерних процедур.

Лисенко додав, що на момент укладення угоди, нормативними документами Кабінету Міністрів України на вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів, передбачалися граничні надбавки на рівні не вищому за 10%, які мав урахувати суб'єкт господарювання, визначаючи ціну товару.

"Оголошено підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - зазначив Лисенко.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram