ГоловнаСуспільствоПодії

У вбивстві 9-річного киянина підозрюють його родича (оновлено)

Підозрюваного затримали.

У вбивстві 9-річного киянина підозрюють його родича (оновлено)
Погибший Захар Черевко

У Києві затримали чоловіка, підозрюваного в убивстві 9-річного хлопчика Захара Черевка. Про це сьогодні повідомив начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Начальник поліції заявив, що підозрюваний - родич загиблого хлопчика 1989 року народження, який жив окремо. Чоловік убив дитину через образу. Що саме стало причиною образи і вбивства, Крищенко не повідомив.

Фото: npu.gov.ua

Чоловікові повідомили про підозру, він розповів, як убив дитину і куди викинув знаряддя вбивства. Водолази знайшли все на дні озера.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

"Після того, як знайшли труп хлопчика у водоймі, підозрюваний дав свідчення, вказав, як відбувалося вбивство, куди викинув знаряддя вбивства, водолази потім знайшли його, а також вилучили деякі речі, які мають до цього причетність. Цій людині вже повідомлено про підозру в навмисному вбивстві. Сьогодні слідчий з процесуальним керівником узгодять документи і звернуться до суду для обрання запобіжного заходу", - сказав Андрій Крищенко.

Крищенко заявив, що підозрюваному може загрожувати довічне ув'язнення.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Оновлення. Затриманий чоловік - дядько хлопчика, брат його вітчима.

У поліції уточнили, що дитина проживала з бабусею. Конфлікт же стався між матір'ю Захара і двома братами, після чого 30-річний чоловік вирішив "помститися" жінці.

Камери відеоспостереження зафіксували, як хлопчик іде з двору з чоловіком. На місці вбивства поліцейські виявили сорочку дитини і блокнот.

Слідчі будуть клопотати про взяття підозрюваного під варту без права внесення застави.

Нагадаємо, 9-річний хлопчик вийшов із дому ввечері 22 червня, його тіло з ознаками насильницької смерті знайшли в озері наступного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram