ГоловнаСуспільствоЖиття

Філарет звернувся до Авакова з проханням захистити Київський патріархат від "протиправних дій ПЦУ"

Патріарх називає дії ПЦУ "церковним рейдерством".

Філарет звернувся до Авакова з проханням захистити Київський патріархат від "протиправних дій ПЦУ"
Фото: cerkva.info

Почесний патріарх Філарет звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням захистити віруючих і майно Київського Патріархату від "протиправних дій Православної церкви України".

Фотокопію його офіційного звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook протоієрей Микола Лагодич. Документ датовано 21 червня.

У ньому йдеться, що представники ПЦУ нібито силою захопили приміщення Свято-Феодосійського монастиря Києва та приміщення Успенського храму на Пирогощі в столиці.

Також Філарет стверджує, що керівництво ПЦУ виселило архімандрита Андрія (Маруцака) за те, що він взяв участь в Соборі Київського патріархату.

"Звертаюся до Вас, Арсене Борисовичу, як до міністра внутрішніх справ України з проханням захистити права і свободи віруючих Української Православної церкви Київського патріархату, дати правову оцінку протиправним діям представників ПЦУ, гарантувати невтручання у внутрішнє життя УПЦ КП, виключити церковне рейдерство", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 20 червня в Києві була відновлена Українська православна церква Київського патріархату на чолі з Філаретом. Разом з ним від ПЦУ відкололися два архієреї з Росії - архієпископ Білгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв) і єпископ Валуйський Петро (Москальов).

Цього ж дня було обрано ще двох майбутніх єпископів УПЦ КП - архімандрита Андрія Маруцака і ієромонаха Іллю Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram