ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

ПЦУ заборонила в служінні двох обраних на "соборі" Філарета майбутніх єпископів УПЦ КП

Ченців звинувачують у діях, спрямованих на поділ Церкви. 

ПЦУ заборонила в служінні двох обраних на "соборі" Філарета майбутніх єпископів УПЦ КП
Фото: Макс Требухов

Обраних на "соборі" Філарета двох майбутніх єпископів УПЦ КП заборонено у священнослужінні.

Про це повідомляє прес-служба Православної церкви України.

"Архімандрит Андрій (Маруцак) з 22 червня, а ієромонах Ілля (Зеленський) з 21 червня 2019 року заборонені в священнослужінні за дії, спрямовані на поділ Церкви", - йдеться в повідомленні на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

Указ щодо Маруцака підписано митрополитом Київським Епіфанієм. Згідно з документом насельник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря в Києві архімандрит Андрій (Маруцак) був заборонений у священнослужінні строком на три місяці за спробу захоплення керівництва монастирем.

Також зазначено, що 20 червня Свято-Феодосіївський монастир прийнято в безпосереднє підпорядкування митрополита Київського і всієї України.

Фото: фейсбук ПЦУ

Ієромонаха Іллю (Зеленського) звільнено з посади настоятеля парафії архістратига Михаїла в м. Барвінкове Харківської області й заборонено в священнослужінні терміном на півроку.

Указ підписав єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. 

Фото: фейсбук ПЦУ

 

Православна церква України закликала обох кліриків "до повного і правдивого покаяння".

Раніше повідомлялося, що митрополит Філарет, який відколовся від Православної церкви України, вирішив звільнити намісника Свято-Феодосіївського монастиря в Києві, котрий не прийшов до нього на "собор".

20 червня Філарет від імені Київського патріархату підписав указ про звільнення архімандрита Макарія (Папіша) і призначення на його місце архімандрита Андрія (Маруцака), який має стати одним з єпископів церкви Філарета.

Нагадаємо, 20 червня в Києві була відновлена Українська православна церква Київського патріархату на чолі з Філаретом. Разом з ним від ПЦУ відкололися два архієреї з Росії - архієпископ Бєлгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв) і єпископ Валуйський Петро (Москальов).

Цього самого дня було обрано ще двох майбутніх єпископів УПЦ КП - архімандрита Андрія Маруцака та ієромонаха Іллю Зеленського.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram