ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська поліція розслідує підкуп виборців ліками на 169 окрузі

Харків'янам роздавали коробки з ліками від імені одного з кандидатів.

Харківська поліція розслідує підкуп виборців ліками на 169 окрузі
Фото: ssu.gov.ua

У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження наборів з ліками від імені одного з кандидатів у народні депутати в 169 виборчому окрузі. Про це йдеться на сайті обласної поліції.

Згідно з інформацією, поширеною 21 червня в соцмережах, невідомі роздавали харків'янам коробки з ліками від імені одного з кандидатів ународні депутати.

"Громадяни розцінюють це як спробу вплинути на реалізацію виборцями округу №169 їхнього виборчого права під час голосування на дострокових парламентських виборах і змусити людей віддати свій голос за певного кандидата", - повідомили в поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном від 1 до 3 років.

Зазначається, що з початку передвиборної кампанії поліцією Харківської області зареєстровано 18 повідомлень про порушення закону про вибори народних депутатів України. Зараз тривають перевірки інформації, викладеної в заявах.

Станом на 13 червня, всього в Україні правоохоронці отримали 75 повідомлень про порушення під час передвиборної кампанії до парламенту.

Позачергові вибори у Верховну Раду відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram