ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівський авіаремонтний завод передасть військовим відремонтований навчальний МіГ-29

Найближчим часом підприємство планує передавання ще одного такого літака.

Держпідприємство "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" успішно завершило льотні випробування навчально-бойового літака МіГ-29УБ після ремонту. Про це інформує прес-служба заводу.

МіГ-29УБ
Фото: lsarp.com.ua
МіГ-29УБ

Повідомляється, що найближчим часом літак передадуть командуванню Повітряних Сил ЗС України.

"Саме таких навчально-бойових літаків зараз найбільше потрібно для Повітряних Сил Збройних Сил України, тому що завдяки їм є можливість навчати молодих пілотів і курсантів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після завершення деяких обов'язкових процедур військовим передадуть ще один відремонтований літак МіГ-29УБ.

МіГ-29УБ - навчально-тренувальний літак, який створений на базі МіГ-29 і має два місця - для льотчика-інструктора і льотчика-курсанта.

Раніше повідомлялося, що з Львівського авіаремонтного заводу стягнули 2,9 млн гривень за несвоєчасний ремонт двох МіГ-29. У березні 2018 року між Міноборони і підприємством був укладений договір про модернізацію двох літаків МіГ-29. У зв'язку з порушенням термінів виконання робіт, виконавець повинен був сплатити штраф, але зазначені зобов'язання добровільно не виконав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram