ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Туреччини звільнила з-під варти російського туриста, який убив українця

Житель Запоріжжя помер у липні минулого року після бійки з росіянином.

Влада Туреччини звільнила з-під варти російського туриста, який убив українця
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Туреччини повідомила, що 30-річного росіянина, після бійки з яким в Аланії минулого літа помер 57-річний турист із Запоріжжя, звільнили з-під варти. Про це повідомило Міністерство закордонних справ у відповідь на запит агентства "Укрінформ".

"Консульство України в Анталії тримає на постійному контролі питання продовження прокуратурою Туреччини слідства у справі громадянина Російської Федерації, який завдав смертельного удару громадянину України А. Сові в липні минулого року на курорті Аланія. За отриманою консульством від прокуратури Туреччини інформацією, особа, яка підозрюється в скоєнні злочину, була звільнена з-під варти", - сказано у відповіді.

У МЗС повідомили, що консульство України в Анталії направило додатковий запит в прокуратуру з метою отримання більш детальної інформації, зокрема про місце перебування згаданої особи, і пообіцяло проінформувати про результати його розгляду турецькою стороною.

Нагадаємо, в липні 2018 року 57-річний житель Запоріжжя Андрій Сова помер у лікарні турецького міста Аланія. За тиждень до смерті між Совою і громадянином Росії виник конфлікт, росіянин ударив українця, останній сильно вдарився головою і знепритомнів. Сова помер, не виходячи з коми, а російського туриста затримала поліція.

17 липня суд ухвалив заарештувати росіянина, йому загрожувало від 8 до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram