ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція закликала учасників "КиївПрайду" і їхніх опонентів не провокувати одне одного

У Києві на вихідні посилять заходи безпеки.

Поліція закликала учасників "КиївПрайду" і їхніх опонентів не провокувати одне одного
Сергей Яровой
Фото: mvs.gov.ua

Поліція на вихідні посилить заходи безпеки в Києві через проведення масового заходу - маршу рівності "КиївПрайд". Заступник глави МВС Сергій Яровий закликав учасників маршу і їхніх опонентів не провокувати одне одного, повідомляє прес-служба відомства.

За попередньою інформацією, в марші візьмуть участь близько 10 тис. учасників.

"Ми провели зустрічі з організаторами акції і розуміємо масштаби маршу, тому для забезпечення безпеки на вулиці вийдуть всі підрозділи системи МВС. Наша позиція залишається незмінною - на першому місці для нас безпека громадян. Тому керівники на місцях повинні знати, що від них вимагають і контролювати ситуацію у довіреній їм ділянці. До проведення заходів ми залучаємо всі підрозділи - ДСНС, поліцію, а також підрозділи поліції діалогу", - зазначив Яровий.

Правоохоронці закликають учасників маршу, а також і їх опонентів, не вдаватися до провокацій і діяти в рамках закону.

"Конституція для всіх однакова. На будь-які спроби провокацій і силової протидії буде жорстка відповідь", - зазначив Яровий.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що на територію маршу буде обмежений доступ, пройти можна буде лише через рамку перевірки.

"Це дуже динамічний захід, обстановка може змінюватися дуже швидко, тому закликаю керівників приймати рішення негайно і на місцях. Особливу увагу звертати на спроби пронести заборонені предмети або речовини, які можуть забруднити людей. Крім того, ми попередили учасників маршу про неприпустимість використання під час ходи національної символіки РФ або закликів до миру з нею. Це неприпустимо", - сказав Крищенко.

Нагадаємо, на вихідних, 22 і 23 червня, в Києві буде частково обмежено дорожній рух у зв'язку з проведенням масового заходу, а також закрито на вхід і вихід пасажирів три центральні станції метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram