ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено трьох військових, один отримав бойову травму

Бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено трьох військових, один отримав бойову травму
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. В результаті було поранено трьох українських військовослужбовців, один отримав бойову травму.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"20 червня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню. З них п'ять разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Поранено трьох українських військовослужбовців, один отримав бойову травму", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 12 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Зокрема, двічі Павлопіль - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу Мар'їнки - зі станкового протитанкового гранатомета, тричі Водяне - з міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, околицю Новоселівки Другої - зі станкового протитанкового гранатомета, н.п. Березове - зі стрілецької зброї, двічі в районі н.п. Чермалик - зі станкового протитанкового гранатомета, зенітної установки та стрілецької зброї, Харчовик - з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї, поблизу Гнутового - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" незаконні збройні формування обстріляли позиції українських захисників шість разів. Зокрема, н.п. Кримське - зі стрілецької зброї, в районі н.п. Луганське - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета, Травневе - з міномета калібру 120 мм, автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета, околицю Майорська - з міномета калібру 82 мм, Новолуганське - з міномета калібру 120 мм, н.п. Новозванівка - з 120 мм міномета і автоматичного гранатомета.

З початку поточної доби обстрілів з боку бойовиків не зафіксовано.

Нагадаємо, упродовж дня четверга російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойову травму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram