ГоловнаСуспільствоЖиття

У КНУ ім. Шевченка проходить акція проти працевлаштування Портнова професором (оновлено)

Ректор університету попросив вибачення, що підписав наказ, і заявив, що готовий скасувати його.

У КНУ ім. Шевченка проходить акція проти працевлаштування Портнова професором (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Біля будівлі Головного (червоного) Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалася акція проти колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова, якого поновили на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

В акції беруть участь близько 300 осіб. Вони тримають в руках плакати "Геть, Портнов!", "Портнов - пора в Ростов!" і скандують "Ні Портнову в КНУ!".

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Макс Требухов

Після мітингу на вулиці активісти увійшли в будівлю університету і заявили, що починають "сидячий протест".

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Оновлення. Ректор університету Леонід Губерський під час зустрічі зі студентами заявив, що готовий скасувати наказ про відновлення на посаді професора Андрія Портнова.

Він пояснив, що на той момент, коли Портнов прийшов із заявою, до нього не було жодного зауваження у кримінальних справах щодо Портнова.

Ректор КНУ попросив вибачення, що підписав наказ про працевлаштування Портнова.

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що ректор КНУ ім. Тараса Шевченка Леонід Губерський відновив Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету. Повідомлялося, що він прийнятий на посаду і повинен розпочати виконання обов'язків з 1 вересня.

Під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави АП, він брав участь у написанні так званих "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну і оселився у Відні. 19 травня він повідомив, що повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram