ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція пообіцяла опублікувати фотороботи підозрюваних у вбивстві журналіста Комарова

Кримінальне провадження перекваліфіковано на "умисне вбивство".

Національна поліція планує опублікувати фотороботи підозрюваних в убивстві журналіста Вадима Комарова. Про це сьогодні заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Сьогодні, після повідомлення про смерть журналіста, кримінальне провадження перекваліфіковано за статтею 115 "умисне вбивство". Розслідування у справі очолив начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Оперативники вже звернулися до слідчих для отримання дозволу на розголошення частини матеріалів кримінального провадження. Тому найближчим часом правоохоронці планують звернутися до журналістів по допомогу в ідентифікації особи злочинця.

"Найближчим часом ми звернемося до журналістської спільноти по допомогу: надамо фотороботи осіб, причетних до цього правопорушення, щоб ми могли скоріше ідентифікувати правопорушників", - зазначив голова Нацполіції.

"У рамках розслідування кримінального провадження з моменту вчинення злочину поліцейські провели низку оглядів місця події. Під час їх проведення слідчі вилучили речові докази, призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка вчинила кримінальний злочин", - заявив Князєв.

Поліцейські провели поквартирний обхід будинків, розташованих неподалік від місця скоєння злочину. В рамках цих заходів допитано понад 1320 осіб. Оперативники і слідчі встановили і відпрацювали відео з більш ніж 100 камер відеоспостереження, розташованих по маршруту руху потерпілого. Частину відео вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Князєв також висловив співчуття родині загиблого журналіста і запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб розкрити злочин.

Нагадаємо, черкаського журналіста Вадима Комарова побили в центрі міста 4 травня. Невідомий чоловік завдав йому сильного удару по голові, від якого Комаров втратив свідомість. Сьогодні вночі журналіст помер у лікарні, так і не отямившись.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram