ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителів Криму під час перетину адмінкордону з Україною зобов'яжуть вказувати мету поїздки, - МінТОТ

Міністерство планує почати моніторинг найближчим часом.

Жителів Криму під час перетину адмінкордону з Україною зобов'яжуть вказувати мету поїздки, - МінТОТ
Фото: investigator.org.ua

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України вирішили провести моніторинг цілей поїздок жителів анексованого Росією Криму на материкову Україну. Про це повідомив перший заступник міністра Юсуф Куркчі на прес-конференції в Херсоні, пише сайт "Крим.Реалії".

"Це дозволить нам більш ретельно проаналізувати ті проблеми, з якими звертаються і з якими стикаються жителі в окупованому Криму і визначити тенденції", - сказав заступник міністра.

За словами Куркчі, моніторинг у формі анонімного анкетування буде проводитися на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адмінкордоні з Кримом "найближчим часом".

Заступник міністра також повідомив, що за результатами попереднього моніторингу, основна частина кримчан звертається з приводу проблем документування, інша - для отримання медичних послуг.

"Є певна категорія людей, яка пов'язана з навчанням. І дуже маленька частина перетинає адмінкордон, щоб поїхати далі - на відпочинок або в інших справах", - розповів Куркчі.

За його словами, подібний моніторинг МінТОТ уже проводив минулого року.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративна, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду - "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

Нагадаємо, раніше на КПВВ "Каланчак" затримали бойовика "Самооборони Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram