ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 24 обстріли на Донбасі у п'ятницю, поранено військового

Два артснаряди влучили в житловий будинок у Мар'їнці, в якому перебувала сім'я з семи осіб.

Бойовики здійснили 24 обстріли на Донбасі у п'ятницю, поранено військового
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 14 червня, збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них шість разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 і 82 мм.

Противник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, йдеться у повідомленні штабу ООС у Фейсбук.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 15 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил біля населених пунктів Мар'їнка, Павлопіль, Красногорівка, Гнутове, Водяне, Лебединське, Пищевик, Тарамчук, Широкине.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 9 разів біля населених пунктів Південне, Попасна, Новгородське, Золоте-4, Станиця Луганська.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.

Троє дорослих і дитина отримали травми через влучання двох артилерійських снарядів у житловий будинок у Мар'їнці.

Зазначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям.

За даними розвідки, 14 червня одного окупанта знищено.

З початку цієї доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил чотири рази: біля Лебединського з гранатомета і стрілецької зброї, поблизу Авдіївки з міномета калібру 82 мм, а також двічі біля Станиці Луганської зі підствольного гранатомета і стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram