ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Епіфаній пояснив суть розбіжностей з Філаретом

Почесний патріарх хоче бути єдиним бенефіціаром ПЦУ.

Епіфаній пояснив суть розбіжностей з Філаретом
Фото: vidomosti.kiev.ua

Розбіжності між главою Православної церкви України митрополитом Епіфанієм і почесним патріархом Філаретом відбулися за моделлю управління церквою, яка об'єдналася.

Почесний патріарх Філарет хоче бути єдиним бенефіціаром Православної церкви України, тоді як, на думку Епіфанія, так званими акціонерами Томосу є не якась певна особа, а український народ.

Про це митрополит Епіфаній заявив в інтерв'ю Радіо НВ.

"Після Об'єднавчого собору і після отримання Томосу у нас відбулися певні розбіжності в майбутньому баченні розвитку єдиної помісної православної церкви, за моделлю управління церквою, яка об'єдналася. Зараз ми бачимо, що одним єдиним бенефіціаром хоче бути одна певна фігура (Філарет - ред.), певним одним акціонером. Але ми хочемо, щоб ця церква в майбутньому керувалася соборно, а не одноосібно", - сказав митрополит.

"На жаль, певні владні амбіції з боку почесного патріарха Філарета хочуть зруйнувати всі столітні сподівання українського народу мати свою помісну православну церкву", - додав Епіфаній.

Раніше сьогодні Православна церква України застерегла почесного патріарха Філарета від проведення собору Київського патріархату і попередила, що участь в ньому означатиме розкол. У ПЦУ заявили про готовність відлучити Філарета у разі проведення собору Київського патріархату. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram