ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція встановила особу палія волонтерського намету в Харкові

Ним виявився раніше судимий місцевий житель, 1985 року народження.

Поліція встановила особу палія волонтерського намету в Харкові

Поліція встановила особу людини, яка імовірно може бути причетна до підпалу волонтерського намету в Харкові.

Про це повідомляється на сайті поліції області.

Палієм виявився місцевий житель, 1985 року народження, раніше неодноразово судимий за майнові злочини.

Зараз вирішується питання про оголошення йому про підозру у ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, намет "Все для перемоги" був встановлений на пл. Свободи в Харкові в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він повинен був стати постійно діючою спільною платформою для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати намет. Того самого дня мер міста Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано припис Департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, він був встановлений самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, що якщо протягом трьох днів намет не буде демонтовано добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому.

Після протестів мерія запропонувала перенести намет з проспекту Свободи на площу Захисників України. 17 травня суд відхилив позов міськради про знесення намету, оскільки адвокати не змогли довести, що він загрожує нацбезпеці.

20 травня волонтерський намет підпалили невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram