ГоловнаСуспільствоЖиття

Міжнародні слідчі представлять нові дані про катастрофу МН17 над Донбасом у 2014 році

Спочатку вони проведуть закриту зустріч з родичами загиблих у катастрофі.

Міжнародні слідчі представлять нові дані про катастрофу МН17 над Донбасом у 2014 році
Фото: ЕРА/UPG

Міжнародні слідчі, які розслідують аварію "Боїнга 777" над Донбасом 2014 року, повідомлять про нові дані катастрофи 19 червня. Про це повідомляє Business-standard.

Зазначається, що перш ніж повести відкриту прес-конференцію, слідчі проведуть закриту зустріч з родичами загиблих у катастрофі Боїнга, щоб спочатку проінформувати їх про результати розслідування.

До складу спільної слідчої групи входять Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). В результаті загинули 298 осіб.

Міжнародна група слідчих встановила, що вражувальні елементи, які влучили "Боїнг", точно збігаються з начинкою бойової частини новітньої російської зенітної ракети "Бук-М1-2".

Восени минулого року Міжнародна слідча група (JIT) представила висновки, згідно з якими малайзійський "Боїнг" був уражений ракетою "земля-повітря" з установки "Бук", що стріляла з району донбаського містечка Сніжне (на той момент перебувало під контролем "ДНР").

На початку червня 2019 року були оприлюднені нові докази причетності росіян до аварії МН17. В день, коли з установки ЗРК "Бук" був атакований рейс МН17, більш ніж 170 військовослужбовців підрозділів ППО РФ перебували поблизу кордону в Ростовській області. А 15 липня, за два дні до аварії лайнера, вони отримали сухі пайки на 5 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram