ГоловнаСуспільствоПодії

Харків'янин намагався продати випадковому перехожому гранату

Чоловік сказав, що знайшов гранату минулого року на Білгородському шосе і зберігав її в покинутій будівлі.

Харків'янин намагався продати випадковому перехожому гранату
Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові на вул. Академіка Вальтера чоловік намагався продати гранату випадковому 45-річному перехожому. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції Харкова.

Після такої пропозиції чоловік одразу викликав поліцію. За вказаною в повідомленні адресою поліцейські виявили зловмисника, у якого під час огляду вилучили корпус гранати «Ф-1» із запалом.

У скоєнні злочину поліцейські викрили 46-річного чоловіка, який сказав, що знайшов гранату торік на Білгородському шосе і зберігав у покинутій будівлі на вулиці Академіка Вальтера.

Зазначають, що боєприпас відправили на експертне дослідження.

У цій справі було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Дніпрі поліцейські затримали жінку, яка продавала дві гранати Ф-1 із запалами в підземному переході, а вдома в неї виявили два гранатомети РПГ-26.

52-річна жінка вже була раніше судима за збут наркотиків, крадіжку і незаконне зберігання зброї. На цей момент вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram