ГоловнаСуспільствоПодії

В Ужгороді спалили автомобіль колишнього віце-мера міста Цапа

Поліція розслідує подію як навмисний підпал.

В Ужгороді спалили автомобіль колишнього віце-мера міста Цапа
Иштван Цап
Фото: 24 Канал

В Ужгороді невідомі підпалили машину колишнього першого заступника мера міста Іштвана Цапа.

Про це він повідомив у Фейсбуці й опублікував фото спаленого автомобіля.

"Коли ти заважаєш системі і тебе не можуть купити - тебе залякують, переслідують за надуманими кримінальними справами, дискредитують, труять через продажних глашатаїв, намагаються запроторити за ґрати, усувають десятки разів від посади, кілька разів незаконно звільняють. Підла і страшна система не терпить людей, які, незважаючи ні на що, твердо стоять на своїй позиції", - прокоментував подію Цап.

У Нацполіції Закарпатської області LIGA.net розповіли, що анонімне повідомлення про палаючий "Мерседес" надійшло о 04:17.

Зараз правоохоронці проводять експертизу речей, пошкоджений автомобіль забрали до відділку поліції. Попередня кваліфікація справи - ч. 2 ст. 194 КК (умисне пошкодження або знищення майна шляхом підпалу).

Фото: facebook.com/Іштван-Цап

Фото: facebook.com/Іштван-Цап

Нагадаємо, 25 січня 2017 року в приміщенні Ужгородської міськради провели обшуки. Повідомляли, що декількох чиновників викрили в хабарництві. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання посередника. За його інформацією, Цап у цей час перебував у Києві і, дізнавшись про це, втік.

Однак 27 січня Цап сам з'явився в прокуратуру Закарпатської області. Йому там повідомили про підозру в отриманні хабара. Ще один фігурант справи - депутат міськради, йому також повідомили про підозру. В прокуратурі області заявляли, що вимагатимуть арешту без права вийти під заставу для всіх фігурантів справи.

Суд відсторонив Цапа від посади першого заступника міського голови і відправив його під нічний домашній арешт. У лютому Апеляційний суд за позовом прокуратури посилив запобіжний захід для Цапа, призначивши йому утримання під вартою.

Але вже через годину він заплатив 240 тисяч гривень і вийшов під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram