ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловіка, підозрюваного в побитті оператора на ринку "Барабашово", суд відправив під домашній арешт

Вадима Макарюка госпіталізували у тяжкому стані, він досі не опритомнів.

Чоловіка, підозрюваного в побитті оператора на ринку "Барабашово", суд відправив під домашній арешт
Фото: npu.gov.ua

Суд обрав запобіжний захід чоловікові, причетному до жорстокого побиття оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка на ринку "Барабашово". Київський районний суд Харкова відправив 26-річного харків'янина під цілодобовий домашній арешт строком до 10 серпня із застосуванням електронного засобу контролю.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції.

"7 червня на території торгового центру "Барабашово" вказаний громадянин вчинив умисні злочини, спрямовані проти законної професійної діяльності журналіста і громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Слідство оголосило йому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

За даними видання "Статус Кво", підозрюваний - активіст "Національного корпусу" Сергій Козлюк.

Прокуратура вимагала для підозрюваного арешт без права внесення застави.

Нагадаємо, увечері 7 липня на території ТЦ "Барабашово" сталася бійка між підприємцями, ветеранами АТО і представниками "Нацкорпусу". По медичну допомогу звернулися 9 осіб, телеоператора Вадима Макарюка госпіталізували у тяжкому стані, він досі не опритомнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram