ГоловнаСуспільствоПодії

Проти кримськотатарської активістки Гульсум Алієвої порушили справу за пост у фейсбуці

Це вже друга справа через пост 2015 року.

Проти кримськотатарської активістки Гульсум Алієвої порушили справу за пост у фейсбуці
Гульсум Алиева (в центре) с матерью и адвокатом Алексеем Ладиным
Фото: Крымская солидарность

Підконтрольна РФ прокуратура Криму порушила справу про адміністративне правопорушення стосовно кримськотатарської активістки Гульсум Алієвої за її старий пост у фейсбуці. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з посиланням на адвоката Алієвої - Олексія Ладіна.

У 2018 році проти Алієвої вже було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ за той самий пост. Однак пізніше справу закрили. Зараз порушили адміністративну справу за статтею 20.3.1 (розпалювання ненависті або ворожнечі).

"Прокурор ознайомив нас з постановою про порушення адміністративної справи, і вручив Гульсум Алієвій копію цієї постанови. Я пояснив йому, що є терміни притягнення до адміністративної відповідальності і, власне, єдино правильне законне рішення - це припинення провадження в адміністративній справі. Але посадова особа сказала, що справу вони будуть направляти до суду", - розповів адвокат Олексій Ладін.

Він зазначив, що спрямує клопотання про припинення адмінсудочинства в прокуратуру: "Буду направляти клопотання, по-перше, про ознайомлення з матеріалами справи, а по-друге - про припинення адміністративного провадження. Вони зобов'язані мені на ці клопотання відповісти", - додав Ладін.

Нагадаємо, позавчора кримськотатарську активістку Гульсум Алієву затримали на адмінкордоні з Кримом при в'їзді на півострів. Після спроби зняти відбитки пальців її відпустили. Гульсум є донькою фігуранта Ялтинської справи Хізб-ут Тахрір Мусліма Алієва. У будинку Алієвих російські силовики двічі проводили обшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram