ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Перемишля засудив водія українського автобуса до 6,5 років в'язниці і величезного штрафу

У серпні минулого року автобус із туристами злетів у 30-метрове урвище, загинули троє туристів.

Суд Перемишля засудив водія українського автобуса до 6,5 років в'язниці і величезного штрафу
Фото: tvn24.pl

Окружний суд Перемишля засудив до 6,5 років позбавлення волі водія українського туристичного автобуса, який у серпні 2018 року скоїв ДТП з трьома загиблими. Вирок оголосили в суді сьогодні, 12 червня, повідомляє радіо RMF.

Під час останнього засідання водій визнав свою провину і попросив вибачення в родичів загиблих і постраждалих пасажирів.

Адвокати водія просили суд про м'який вирок - 5,5 років ув'язнення, а прокуратура вимагала 6,5 років ув'язнення і заборону керувати транспортними засобами протягом 15 років на території Польщі. Вдова одного із загиблих у ДТП вимагала в суду позбавлення волі на 10 років. У суді вона заявила, що водій їхав надто швидко, а керівниця групи, яка сиділа поруч із ним, ще більше його підганяла.

Суд засудив водія до 6,5 років в'язниці і заборонив керувати транспортними засобами протягом 15 років. Також Микола Л. повинен заплатити по 10 тис. злотих родичам кожного із загиблих і оплатити послуги їхніх адвокатів.

Як повідомила прес-секретар прокуратури Львівської області Юлія Шевченко, українські правоохоронці не будуть клопотати перед польським судом про видачу водія для відбування покарання в українській в'язниці, тому він робитиме це в Польщі.

Вирок ще не набув чинності і може бути оскаржений.

Нагадаємо, в ніч на 18 серпня 2018 року автобус туристичної фірми "Акорд" потрапив в аварію, в результаті якої 18 осіб отримали поранення, троє пасажирів загинули. Слідство встановило, що автобус рухався з перевищенням швидкості - до 70 км/год при дозволених 30 км/год. На повороті дороги водій не впорався з керуванням, автобус протаранив металеву огорожу і скотився в урвище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram