ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін виділить понад 500 млн гривень на придбання квартир сім'ям або учасникам бойових дій і Революції гідності

Після прийнятих рішень ці категорії осіб зможуть купити близько 500 квартир.

Кабмін виділить понад 500 млн гривень на придбання квартир сім'ям або учасникам бойових дій і Революції гідності
Фото: Журнал Житомира

Кабінет Міністрів виділив 25 млн гривень на покупку 24 квартир для учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні уряду.

"Ідеться про виділення 25 млн гривень нашим учасникам бойових дій, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, що дозволить купити 24 квартири", - підкреслив він. Ще 200 млн гривень буде направлено на купівлю житла учасникам бойових дії на територіях інших держав, що дозволить придбати 165 квартир.

Окрім того, міністр зазначив, що 305 млн гривень спрямують на покупку 279 квартир сім'ям загиблих на Донбасі, а також людям з інвалідністю 1-2 груп.

Ще 24 млн гривень виділяють для постраждалих учасників Революції гідності, які отримали статус інваліда війни. Ці гроші будуть спрямовані безпосередньо людям, і житло купуватимуть не чиновники.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що після прийнятих рішень ці категорії осіб зможуть купити близько 500 квартир.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року чинний на той момент президент Петро Порошенко підписав закон, що надає внутрішньо переміщеним особам право стати на соціальний квартирний облік.

Правом стати на соціальний квартирний облік можуть скористатися переселенці, у яких немає іншого житла на підконтрольній українській владі території або житло яких зруйновано (знищено) в результаті проведення антитерористичної операції (АТО) або операції Об'єднаних сил (ООС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram