ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Харкова просить суд заарештувати чоловіка, підозрюваного в побитті оператора Макарюка

26-річному харків'янину загрожує до 7 років позбавлення волі.

Прокуратура Харкова просить суд заарештувати чоловіка, підозрюваного в побитті оператора Макарюка
Фото: www.mediaport.ua

Поліція оголосила про підозру чоловікові, причетному до жорстокого побиття оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка. Про це повідомила прес-служба регіонального управління поліції.

"Харківські поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу на відеооператора. Ним виявився 26-річний харків'янин. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні поліції.

За даними видання "Статус Кво", підозрюваний - активіст "Національного корпусу" Сергій Козлюк.

Прокуратура вимагає для підозрюваного арешт без права внесення застави. Сьогодні суд обере для затриманого запобіжний захід.

Нагадаємо, увечері 7 липня на території ТЦ "Барабашово" сталася бійка між підприємцями, ветеранами АТО і представниками "Нацкорпусу". По медичну допомогу звернулися 9 осіб, телеоператора Вадима Макарюка госпіталізували у тяжкому стані, він досі не отямився.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч.2 ст.187 (розбій).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram