ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Грузії продовжив арешт українці, яка везла 10 дітей в Абхазію

Слідчі очікують відповідей правоохоронних органів України, Росії та Америки.

Суд Грузії продовжив арешт українці, яка везла 10 дітей в Абхазію
Фото: president.gov.ua

Суд Грузії вирішив продовжити арешт багатодітній українці Юлії Сусляк ще на 35 днів за клопотанням Головної прокуратури Грузії. Про це повідомляє ТСН.

Слідчі заявили, що їм потрібен час, щоб перевірити інформацію про те, чи могла українка везти в Абхазію десятьох дітей на продаж. Грузини очікують результатів розслідувань від правоохоронців України, Росії й Америки.

За даними телеканалу, засідання в суді Тбілісі було закритим, дозвіл на зйомку отримав тільки місцевий суспільний телеканал.

Повідомляють, що за 35 днів арешту грузинські слідчі хочуть, щоб Генпрокуратура України перевірила обставини народження дітей у Києві. З Росії слідчі чекають на відповіді про похорон сина Сусляків, а з Америки - інформацію про народження дочки.

Нагадаємо, Юлію Сусляк затримали в Грузії у квітні за підозрою в торгівлі дітьми: семеро дітей, яким вона є матір'ю, народилися протягом одного року. Перевірка встановила, що дітей народили сурогатні матері, проте грузинська влада не дозволила жінці провезти дітей на територію окупованої Росією Абхазії.

Минулого тижня дітей забрали з Грузії в Україну й передали під опіку бабусі. Юлія Сусляк залишається в Грузії під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram