ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваний у справі Олешка не прийшов у суд "через хворобу"

Ще вчора Михайло Сигида і його захисники взяли перерву для ознайомлення з матеріалами справи.

Підозрюваний у справі Олешка не прийшов у суд "через хворобу"
Фото: pc.ki.court.gov.ua

Підозрюваний в організації вбивства Віталія Олешка ("Сармата") Михайло Сигида не прийшов у суд "через хворобу". Про це повідомляє "Громадське".

Суду Сигида повідомив, що перебуває на стаціонарному лікуванні. На засідання не прийшли також і захисники Сигиди.

Суддя Володимир Карабань відмовив у відводі судді, про який клопотав захист.

Начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін розповів, що сьогодні вранці Сигида "намагався лягти на лікування в столичну клініку «Борис»", а напередодні затягував процес - спочатку просив надати йому державного захисника, а коли суд схвалив надання, з'явився його приватний адвокат, який чекав увесь цей час в автомобілі. Потім вони кілька годин знайомилися з матеріалами справи й оголосили відвід судді.

Нагадаємо, 7 червня стало відомо, що Печерський суд відпустив Сигиду з-під варти під домашній арешт, оскільки прокуратура не надала "достатніх ризиків".

Сигиду затримали на початку вересня 2018 року минулого року. За даними слідства, саме він організовував і координував дії ймовірних виконавців злочину - надав їм зброю, гроші, автомобіль.

16 грудня 2018 року поліція затримала ймовірного замовника вбивства «Сармата». Ним виявився 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. За даними слідства, він є підозрюваним організатором убивства, який фінансував злочин. Зокрема, в розмовах інших фігурантів злочину йшлося про $1000. Сам Бродський свою провину заперечує.

Зараз справу про вбивства Віталія Олешка об'єднано з ще однією - розбійним нападом на сім'ю Поплавських у Дніпрі 4 липня 2018 року. У цій справі проходять четверо людей так званої групи Віктора Власюка - ймовірного замовника вбивства: Тарас Мовчан, Денис Зеленкін, Руслан Кузнєцов, Сергій Смирнов. Слідство вважає, що ці дві справи пов'язані між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram