ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух відмовляється від тюремної їжі, - адвокат

Український політв'язень перебуває у профілакторії колонії.

Балух відмовляється від тюремної їжі, - адвокат
Владимир Балух
Фото: Антон Наумлюк

Український політв'язень Володимир Балух скаржиться на біль у голові і грудній клітині. Тюремники дають йому серцеві ліки і заспокійливі, але діагноз ув'язненого не встановлено. Про це сьогодні повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе, пише "Крим.Реалії".

"Учора вдалося його відвідати в лікувально-профілактичному закладі. Почувається він трохи краще, зійшли набряки. Але особливого лікування, як і діагнозу, дотепер йому не встановили. Йому дають серцеві ліки і заспокійливі. Більше ніяких ліків не дають. Він скаржиться винятково на головний біль і біль у ділянці грудної клітини", - повідомила адвокат.

За словами Дінзе, Балух відмовляється від їжі з російської колонії.

"Йому надійшла нарешті посилка, яку відправили ще до його приміщення в ШІЗО. Частина продуктів прострочена, але йому досить. Їжа поки що є. Він принципово не харчується в колонії", - додала адвокат.

Нагадаємо, раніше адміністрація Тверської колонії в Росії не дозволила українському консулу зустрітися з Балухом.

Окупаційний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. З 29 березня 2019 року Балух перебуває у ВК-4 в Торжку Тверської області, куди його вивезли проти його волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram