ГоловнаСуспільствоПодії

У КС надійшов анонімний дзвінок про замінування

У будівлю нікого не впускають.

У КС надійшов анонімний дзвінок про замінування
Фото: Макс Левин

Невідомий повідомив про замінування будівлі Конституційного Суду, де сьогодні розглядають конституційність указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами охоронців, надійшов анонімний телефонний дзвінок про замінування. Зараз правоохоронці перевіряють цю інформацію. У будівлю КС нікого не пускають.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський взяв участь у засіданні КС - він виступив із короткою промовою і покинув зал. Він висловив надію, що суд ухвалить рішення, "за яке не буде соромно". Потім суд заслухав позицію депутатів Ради і оголосив перерву до 11:45.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради восьмого скликання і призначення дострокових виборів на 21 липня. Підставою для розпуску було зазначено відсутність коаліції в Раді.

Коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", Радикальної партії, "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, після чого вже 2016 року в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів. Однак офіційно про розпад коаліції не оголошували до 17 травня 2019 року, поки з неї не вийшла фракція "Народного фронту".

24 травня депутати від "НФ" оскаржили указ Зеленського про розпуск парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram