ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовим до 1 вересня перерахують пільгову вислугу років за участь в ООС

Перерахунок здійснюватиметься за формулою рік за три.

Військовим до 1 вересня перерахують пільгову вислугу років за участь в ООС
Фото: EPA/UPG

Українським військовослужбовцям перерахують пільгову вислугу років за участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі за формулою рік за три.

Про це повідомляють на сайті Оперативного командування "Північ".

"Військовослужбовцям рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу ЗСУ перерахують пільгову вислугу років за участь в ООС. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України №435 від 22 травня 2019 року. Вона вносить зміни в іншу постанову - №393 від 17 липня 1992 року "Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони і членам їхніх сімей", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що до початку ООС військовослужбовці отримували надбавку за пільгову вислугу років за участь в антитерористичній операції. Обчислювалася вона також як рік за три.

"Із закінченням АТО і початком ООС законодавству потрібні були зміни. Таким чином вони і були внесені в вищевказану постанову. Тому військовослужбовцям, які брали участь в ООС з 30 квітня 2018 року і по теперішній час, буде перерахована пільгова вислуга років. Перерахунок здійснюватиметься так само - рік за три", - повідомили в прес-службі командування.

Згідно з розпорядженням міністра оборони від 4 червня 2019 року, такий перерахунок у військових частинах повинен здійснитися до 1 вересня поточного року.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року антитерористична операція на сході України офіційно завершилася, контроль над лінією розмежування перейшов до Об'єднаних сил.

У червні минулого року Верховна Рада поширила пільги учасників АТО на учасників ООС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram