ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 17 разів відкривали вогонь на Донбасі

Українські військові не постраждали.

За добу бойовики 17 разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них сім разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Супротивник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... У результаті обстрілів втрат серед українських захисників немає. На кожен обстріл супротивник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям", - ідеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 12 разів обстріляли позиції ЗСУ: шість разів Водяне - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Опитне - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм; район Пісків - з мінометів калібру 82 мм; Мар'їнку - з мінометів калібру 120 мм; Широкине - стрілецької зброї; околицю Новотроїцького - з гранатометів і стрілецької зброї; Харчовик - станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників обстріляли п'ять разів: Зайцеве - з мінометів калібру 120 мм; Світлодарськ - мінометів 120 мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів; район Південного - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів; поблизу Новоолександрівки - гранатометів; околицю Новгородського - мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів.

З початку поточної доби зафіксовано два обстріли. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі відкривали вогонь: поблизу Водяного зі стрілецької зброї і біля Пісків - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, в неділю, 9 червня, кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 26.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram