ГоловнаСуспільствоЖиття

"Нацкорпус" спростував участь у конфлікті в "Барабашово"

У бійці на харківському ринку постраждали 9 людей.

"Нацкорпус" спростував участь у конфлікті в "Барабашово"
Рынок "Барабашово"

В "Національному корпусі" спростували свою участь у бійці на харківському ринку "Барабашово", під час якої 9 людей отримали травми, один з них - оператор місцевого телеканалу - потрапив в реанімацію.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій в телеграм-каналі харківського "Нацкорпусу".

В організації стверджують, що ЗМІ і адміністрація ТЦ "Барабашово" поширили неправдиву інформацію про те, що "Нацкорпус" намагався захопити магазин підприємця АТОвця і "крім арматури, колючих предметів, використовували вогнепальну зброю".

"Ми офіційно заявляємо про те, що ні Анатолій Шиян, ні Національний Корпус взагалі не мають жодного стосунку до протиправних дій 7 червня, які відбулися в "Барабашово", - наголошується в заяві.

У документі йдеться, що прес-служба адміністрації ТЦ оприлюднила "відео очевидців", де видно, як чоловік відкриває вогонь по людях, зазначаючи, що він "є активістом "Національного Корпусу" і брав участь у низці партійних заходів".

"Водночас прес-служба ринку публікує стопкадр з чоловіком, який стріляв, і фото голови Полтавського відділення "Національного Корпусу" Анатолія Шияна, стверджуючи, що це одна і та сама особа", - повідомили в "Нацкорпусі".

В організації вимагають спростування неправдивої та наклепницької інформації щодо участі глави полтавського відділення Анатолія Шияна та всього "Нацкорпусу" у протиправних діях 7-8 червня на ринку "Барабашово" в Харкові.

Раніше в "Нацкорпусі" стверджували, що конфлікт в "Барабашово" стався через агресивне вимагання адміністрації ринку.

Нагадаємо, бійка на харківському ринку "Барабашово" сталася в п'ятницю, 7 червня. У поліції заявили, що інцидент стався через майнову суперечку між підприємцями. Згідно із заявою адміністрації ринку, люди, що назвалися представниками "Нацкорпусу" захопили магазин ветерана АТО, який своєю чергою покликав на допомогу побратимів з ветеранських організацій.

В результаті конфлікту постраждали 9 осіб, зокрема оператор місцевого телеканалу Вадим Макарюк. Він перебуває у важкому стані в реанімації.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

Напад на оператора розслідують за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram