ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ прийняли на озброєння систему "Ятрань" для виявлення ворожих об'єктів під водою

Випробування завершилися минулого року на навчаннях "Сі Бриз-2018".

ЗСУ прийняли на озброєння систему "Ятрань" для виявлення ворожих об'єктів під водою
ВСУ приняли на вооружение ​систему "Ятрань"
Фото: facebook.com/ukroboronprom

Радіогідроакустична система "Ятрань", призначена для виявлення ворожих кораблів і підводних човнів, прийнята на озброєння Збройних Сил України.

Відповідний наказ підписав міністр оборони Степан Полторак на підставі позитивних результатів держвипробувань, повідомляється на сайті держконцерну "Укроборонпром".

Система" Ятрань" складається зі спеціальних гідроакустичних буїв, що мають надчутливі акустичні сенсори, і цифрового центру оброблення інформації.

Зазначається, що система побудована так, що вона об'єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють в пасивному режимі і абсолютно непомітні для противника. Це дозволяє контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів та передавати координати цілей для знищення.

"Ще однією особливістю буїв "Ятрань" є те, що вони можуть скидатися з вертольотів. Це дозволяє за мінімальний час створити мережу з сенсорів, які повністю охоплюють велику акваторію і побачити повну картину розташування і переміщення всіх кораблів противника", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Київський науково-дослідний інститут гідроприладів завершив заводські випробування нової радіогідроакустичної системи "Ятрань" під час міжнародних навчань "Сі Бриз-2018".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram