ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил у районі Станиці Луганської можливе щонайшвидше 16 червня, - ООС

Режим повного припинення вогню повинен протриматися щонайменше тиждень.

Розведення сил у районі Станиці Луганської можливе щонайшвидше 16 червня, - ООС
Фото: lg.vgorode.ua

Розведення сил і засобів української армії і російських збройних формувань у районі Станиці Луганської можливе щонайшвидше 16 червня. Про це повідомив прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Командування операції Об'єднаних сил повідомляє, що в результаті чергових порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації і окупаційної адміністрації вкотре зірвано виконання визначеного Мінськими домовленостями комплексу заходів з розведення сил і засобів на ділянці «Станиця Луганська».

Зокрема, починаючи з 7 червня 2019 з боку російських окупаційних військ відбулися обстріли розташованих у цьому районі позицій підрозділів сил ООС, про що зазначено у звіті Спостережної моніторингової місії ОБСЄ.

"З огляду на зазначене, наступною датою початку розведення сил і засобів на цій ділянці, за умови дотримання повного припинення вогню протягом 7 днів, може бути тільки 16 червня 2019. Зауважимо, що підрозділи Збройних Сил України вже проводять попередню підготовку і готові до відведення сил і засобів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 27 травня на позиціях ООС поблизу Станиці Луганської побував президент Володимир Зеленський. За підсумками поїздки він заявив про готовність України відновити зруйнований міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram