ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 14 обстрілів на Донбасі у неділю, втрат немає

Втрати противника уточнюються.

Бойовики здійснили 14 обстрілів на Донбасі у неділю, втрат немає
Фото: Макс Левин

Збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі у неділю, 9 червня, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вчинив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них тричі - у районі села Водяне, у напрямку Азова і Веселого, Павлополя, з напрямку населеного пункту Українське, поблизу Верхньоторецького, з боку населеного пункту Михайлівка, у районі населеного пункту Талаківка, двічі обстріляли Гнутове, з боку населених пунктів Азов і Верхньоширокиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вчинив шість обстрілів позицій ОС. З них двічі - поблизу населеного пункту Новолуганське, з напрямку Доломітного. Двічі ворог обстріляв Новоолександрівку, з напрямку населеного пункту Калинове і Калинове-Борщувате, двічі - Зайцеве, з напрямку Гольмівське та Зайцеве.

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає.

"На обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - зазначають у штабі ООС.

У суботу, 8 червня, на Донбасі сталося 22 обстріли, у тому числі з артилерії і озброєння танка.

Бойовики 40 хвилин прицільно обстрілювали Станицю Луганську і тим самим зірвали домовленості з розведення сил і засобів, яке було заплановано на 16 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram