ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінницькій області в річку впала цистерна з хімікатами, в Білій Церкві перекривають водопостачання

Забороняється вилов риби, купання і випас худоби в акваторії річки Рось.

Фото: facebook.com / Євгеній Жуков

У Вінницькій області в річку Рось через ДТП потрапила цистерна з хімікатами, які, за підрахунками експертів, досягнуть Білоцерківського району Київської області через 18 годин. Про це повідомив міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий.

Інцидент стався біля села Збаржівка Вінницької області.

"У результаті ДТП автомобіль Мерседес "Спринтер", який перевозив інсектицид "Нурел Д", перекинувся на березі ставка на притоці річки Рось. Невідома кількість інсектициду потрапив у притоку на відстані близько 5,4 км до гирла", - йдеться в повідомленні "Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось".

Через викид хімікатів на території Погребищенського району загинула вся риба і мешканці водойм, повідомив в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук. Він також уточнив, що в річку потрапило близько тонни інсектициду.

За інформацією Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра, речовина може досягти Білоцерківського району через 18 годин.

Річка Рось протікає кількома областями
Фото: скриншот
Річка Рось протікає кількома областями

Водопостачання в Білій Церкві буде припинено з 23.00 неділі, 9 червня. Також забороняється вилов риби, купання і випас худоби в акваторії річки Рось, яка протікає декількома областями.

"Водопостачання буде відновлено, коли отримаємо гарантію позитивної експертизи якості води", - повідомив міський голова Білої Церкви.

Відзначимо, інсектициди - хімічні препарати для захисту рослин від шкідливих комах. Для людини і тварин є надзвичайно шкідливими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram