ГоловнаСуспільствоПодії

У київській квартирі виявили арсенал зброї та нарковиробництво

Раніше судимого 33-річного киянина затримали.

У Києві під час проведення операції "Зброя та вибухівка" в орендованій квартирі затримали 33-річного місцевого жителя за незаконні операції зі зброєю, виготовлення і збут наркотиків. Про це інформує Нацполіція області.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"У квартирі ми знайшли приладдя для виготовлення заборонених засобів, які направили на проведення експертних досліджень. Припускаємо, що фігурант сам виготовляв і збував наркотики. Також правоохоронці встановили, що зловмисник купував зброю і боєприпаси в інтернеті і продавав через сайти наркотичні речовини", - повідомив начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління Олександр Дибов.

Крім наркотиків (канабіс, метамфетамін та фенілнінтропропен), в квартирі виявили арсенал зброї: корпус гранати Ф-1 із запалом, близько 300 патронів різного калібру, автомат Калашникова АКС-74, гвинтівки системи Мосіна.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Затриманий киянин раніше судимий за злочини пов'язані з наркотиками.

Слідчі готують йому повідомлення про підозру. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Після проведення відповідних експертиз буде надана додаткова кваліфікація дій правопорушника, зокрема щодо незаконного виготовлення психотропних речовин і організацію наркопритону.

Нагадаємо, в порту Одеси затримали рекордну партію кокаїну, який змішали в відрах з фарбою. Вміст наркотиків у вантажі було неможливо встановити ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram