ГоловнаСуспільствоВійна

Військові розповіли деталі операції бойовиків, під час якої загинули двоє бійців ЗСУ

Командувач ООС вважає обстріл біля Новолуганського спланованою операцією противника.

Військові розповіли деталі операції бойовиків, під час якої загинули двоє бійців ЗСУ
Фото: Макс Левин

Командувач Операції Об'єднаних сил Олександр Сірський вважає артилерійський обстріл бойовиків біля Новолуганського, де 7 червня двоє бійців ЗСУ загинули і 11 отримали поранення і травми, спланованою операцією.

"Ворожа батарея в складі чотирьох САУ 2С1 «Гвоздика» вийшла на заздалегідь підготовлені позиції поблизу житлових будинків. Протягом 5 хвилин противник випустив близько 30 снарядів по наших позиціях і відразу після закінчення вогню перемістився в житлову зону Горлівки", - йдеться в повідомленні на сторінці оперативного командування "Схід" у Фейсбуці.

За даними розвідки, вогонь ворожої батареї коректувався з використанням БПЛА, радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби «Зоопарк».

Військові зазначають, що вогнева позиція ворожої батареї була зафіксована за допомогою технічних засобів артилерійської розвідки Об'єднаних сил з першими пострілами. Також противник застосував інші вогневі засоби, які були виявлені і придушені.

"З метою придушення вогню противника Об'єднані сили відкрили вогонь з мінометів і інших вогневих засобів по виявлених і планових цілях. До 3:50 всі ворожі цілі були знищені або змушені припинити вогневу діяльність, що свідчить про постійну готовність і здатність Об'єднаних сил давати гідну і своєчасну відсіч ворогу", - йдеться в повідомленні.

У результаті обстрілу загинули двоє військових, ще 11 бійців отримали бойові травми і поранення різної тяжкості.

Сірський підкреслив, що командири підрозділів Об'єднаних сил мають право застосовувати зброю по противнику за своїм рішенням в разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення, а також виникнення загрози втрати нашої території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram