ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція після перевірок відсторонила від служби 10 начальників відділів

За результатами перевірок призначені службові розслідування.

Нацполіція після перевірок відсторонила від служби 10 начальників відділів
Фото: nikvesti.com

У результаті перевірок, ініційованих керівництвом Національної поліції, 10 начальників відділів і відділень поліції були відсторонені від виконання своїх службових обов'язків.

Про це інформує департамент комунікації Національної поліції.

Перевірку в поліцейських підрозділах провели співробітники Управління інспекції з особового складу департаменту кадрового забезпечення Нацполіції. Співробітники управління перевірили поліцейські підрозділи в різних регіонах держави, де виявили та зафіксували порушення. За наказом голови Національної поліції Сергія Князєва, 10 начальників відділів і відділень поліції були відсторонені від виконання своїх службових обов'язків.

"За результатами цих перевірок призначені службові розслідування. Керівники зараз усунені від виконання службових обов'язків. Вони понесуть сувору дисциплінарну відповідальність. Перебування працівника поліції на службі в стані алкогольного сп'яніння, пияцтво на службі, керування транспортним засобом - власним або службовим - в стані алкогольного сп'яніння, - безальтернативне звільнення з органів поліції", - повідомив заступник глави Нацполіції Ігор Клименко.

Він також додав, що в разі виявлення порушення безпосередній керівник порушника буде відсторонений від займаної посади, а керівництво цього підрозділу - притягнуто до дисциплінарної відповідальності. У разі відсутності належного реагування - до дисциплінарної відповідальності буде притягнуто керівництво обласної поліції.

Крім того, 5 червня глава Нацполіції провів відеоселекторну нараду з керівниками територіальних органів і підрозділів відомства. Його учасники обговорили виявлені порушення. Присутнім продемонстрували відеоролик з виявленими порушеннями, зокрема - випадками виявлення заборонених предметів.

Раніше підозрюваних у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницьокому полицейських звільнили зі служби.

31 травня в місті Переяслав-Хмельницький п'ятирічний хлопчик, який грав біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доставили в лікарню. Через три дні Кирило помер у реанімації.

4 червня, Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька та поліцейського Володимира Петровца. Фігуранта справи, патрульного поліцейського Івана Приходька заарештували на два місяці. Другого поліцейського - Володимира Петровца також заарештували на 60 діб.

Через вбивство поліцейськими 5-річної дитини начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив направити його в зону проведення операції Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram